Publicerad den

Fråga från en läsare

Läste ditt inlägg från den 23 oktober angående förslaget om avskaffat pensionsavdrag.

Jag är själv sjukpensionär och har sparat i en traditionell pensionsförsäkring i många år hos SEB Trygg Liv (Gamla Livbolaget). Lyckligtvis innehöll försäkringen premiebefrielse, ingenting jag tänkte på som 29 åring när jag tecknade försäkringen. Nu är jag 57 år och undrar hur det blir framöver. Att jag inte kan teckna ny pga. ohälsa förstår jag ju.

Min undran är nu i mitt läge att inget förändras eller hur? Bolaget kommer väl att fortsätta betala in på försäkringen så att premiebefrielsen fortsätter att löpa. För det är väl bara avdragsrätten som ändras och det berör väl inte bolaget?

Ja, man blir ju lite fundersam och det gäller verkligen att se om sitt hus på bästa sätt eftersom jag kommer att få en låg ålderspension, när det väl är dags.

Tacksam för svar

J