Publicerad den

Förbättra din ekonomi 2014 – Tips 4 – Lån

Det finns många olika sätt att låna pengar på. Banklån, kreditkortslån, SMS-lån, konsumtionslån, mm. Långivarna tar ut ränta, aviseringskostnader, faktureringskostnader mm. Räntan du betalar variera mellan olika långivare. Du kan ofta få ner din månadskostnad genom att se över dina krediter. Genom att samla dina krediter hos en långivare kan du minska dina kostnader.
Bolån är bankernas stora mjölkko. Man får ofta en rabatterad ränta när lånet läggs upp. När det gått en tid så avvecklas rabatten. Du måste bevaka din räntekostnad. Det brukar räcka med att man säger till men man måste göra det för varje period. Får du ingen rabatt byt bank!

Bra länkar:
Svenska Dagbladets räntekarta www.svd.se/naringsliv/sag-din-ranta/ där ser du vilken ränta andra har fått.
www.konsumenternas.se välj; bank och försäkring/låna