Publicerad den

Förbättra din ekonomi 2014 – Tips 2 – Elabonnemang

Omkring en miljon svenska elkunder har dyra tillsvidareavtal för elen. Många skulle spara tusentals kronor varje år på att byta el avtal.

Den som är trogen kund i ett elbolag och inte valt elavtal har ett så kallat tillsvidareavtal. Även kallat för normal- enkel- eller basavtal. Avtalen innebär att man får betala det absolut högsta el priset. Elbolagen straffar gamla trogna kunder som aldrig gjort ett aktivt val. Inte nog med det, har du gjort ett aktivt val och byter bostad så skrivs avtalet om till ett tillsvidare avtal utan att elbolaget meddela dig. Avtalen läggs även över till tillsvidare avtal om din make/maka som står för avtalet, avlider. Har du valt ett fast avtal och tidsgränsen löpt ut placeras du åter i tillsvidare avtal med dåliga villkor.

Kontroller att du inte har ett dyrt tillsvidareavtal. Välj ett rörligt avtal eller bind elpriset för en viss tidsperiod. Kolla ditt avtal regelbundet så att det fortsätter som du bestämt att du vill ha det.
Bra länkar: http://www.ei.se/elpriskollen/