Publicerad den

Dra in tillstånden för Eceeds rådgivare!

Hatten av för finansinspektionen!

Exceed förlorar sitt tillstånd och måste stänga verksamheten. Det bestämde FI:s styrelse på tisdagen sedan allvarliga brister konstaterats, inte minst vad gäller bolagets rådgivning. Hisnande avgifter och rådgivning som mer gynnar Exceed och dess rådgivare är två av skälen till det återkallade tillståndet.

På Exceeds hemsida står ”Vi tar hand om din investering precis som om det vore våra pengar”. Ja, det är kanske så de sett det?

När ett företag stoppas av inspektionen går tyvärr rådgivningen ofta vidare till nya bolag, där de fortsätter sin verksamhet i ny kostym. Hoppas Finansinspektionen och branschen inte låter detta ske igen utan drar in deras licenser.

I finansbranschen finns ett antal komplicerade produkter som är svåra för konsumenterna att förstå. Det är ofta här som konsumenterna blir lurade. Mitt råd är att man bara ska satsa på sådant som man förstår och undvika alltför exotiska produkter som rådgivaren försöker sälja.