Publicerad den

Lyfta pension medan man jobbar?

Om 5 år går den första årskullen, som helt och hållet får sin pension från det nya pensionssystemet, i pension. Av dessa kommer 3 av 10 att få så låg pension att de blir berättigade till garantipension. Mer än 50% av kvinnorna kommer att bli berättigade till garantipension och eventuellt bostadsstöd.

Min reflektion är att många av de som har låg lön och pensionssparar idag redan nu bör fundera på om det inte istället är bättre att sluta pensionsspara och lyfta ut pengarna innan de går i pension. Det är klokt att förbereda sig i god tid, så att man hinner ta ut sitt privata pensionssparande medan man fortfarande jobbar. Läs mer i boken ”Planera Pensionsuttagen Rätt!” SvD har en intressant artikel http://www.svd.se/naringsliv/pengar/pension/majoriteten-av-kvinnor-riskerar-fattigpension_3702828.svd